G.MILAZZO (Campobello di Licata AG)


2009,2010,2011,2012: vier jaar op rij wordt G.Milazzo uitgeroepen tot

BESTE PRODUCENT zowel op de CONCOURS MONDIAL VAN BRUSSEL als de CHALLENGE INTERNATIONAL DU VIN – FRANCE.

CASTELLO SVEVO BIANCO Een hele frisse fruitige en verrassend lekkere Inzolia wordt aangevuld door een minerale toets afkomstig van de Catarratto. De rijpe en zelfs exotische aroma’s zijn zeer uitnodigend en worden in de mond verder gedragen door heel rijpe citrusvruchten, mango en roze pompelmoes. Verrassend mooie textuur.

TERRE DELLA BARONIA BIANCO de Catarratto brengt kruidigheid,stevigheid en body in de wijn, de Inzolia zorgt voor elegantie en fraicheur. Een rijke en krachtige passé-partout voor rijke en romige gerechten.

MARIA CONSTANZA BIANCO Eens te meer brengt Insolia kruidigheid, stevigheid en body in deze wijn.De Chardonnay zorgt voor elegantie en fraîcheur. Een rijke en krachtige passé-partout bij rijke en romige gerechten.

CASTELLO SVEVO ROSSO Een robijnrode wijn die de belofte van zijn mooie kleur meer dan waar maakt. Zoals het een nero d’avola betaamt wordt de wijn gedragen door mooi rijp fruit met vooral kersen die de boventoon voeren. Bovenop aroma van cassis en rijpe braambes, vlier, thijm, rosemarijn De Perricone zorgt voor een aflijning en ondersteuning en geven de wijn een zachte maar onmiskenbaar rijke mineraliteit.

MARIA CONSTANZA ROSSO 2004 ZILVER Goede wijn behoeft geen krans. Deze absolute topper verbindt kracht met elegantie. Een explosie van complexe aroma’s en een perfect evenwicht in de mond maken deze wijn tot een unieke expressie van Nero d’Avola. Pure verwennerij….

DUCA DI MONTALBO 1999 GOUDEN Aangenaam, intens, complex en elegant… vier woorden die deze wijn volledig omschrijven. Deze lekkere wijn verrast onmiddellijk door zijn complexe aroma’s van rijp rood en zwart fruit, met een lichte animaliteit die het krachtige karakter sterk ondersteunt. De wijn blijft elegant en fruitig in de mond, maar is tegelijkertijd ook vol en gestructureerd en wordt bovendien afgelijnd door zachte en zeer aangename tannines. Niettegenstaande zijn ‘leeftijd’ is deze wijn nog fris en behoorlijk fruitig. Een ontdekking !

eigen invoer ! ! !

Concours Mondiale Brussel 2016: Prijzen

Grande Médaille d’or

Castello Svevo rosso 2013

Médaille d’or

Maria Costanza rosso 2011

Maria Costanza rosso 2012

Maria Costanza bianco 2015

Selezione di Famiglia 2008

Selezione di Famiglia 2010

Terre della Baronia 2015

Médaille d’argent

Castello Svevo bianco 2015

Fancello 2012

Fancello 2013

Duca di Montalbo 2002

Duca di Montalbo 2004

Selezione di Famiglia 2013

Selezione di Famiglia 2014

Terre della Baronia rosato 2015

Tags
Archief
Image by Flo P

Pane e Vino

ENOTECA SICILIANA

AALST